Utmattelses syndrom(ME) del 1

Jeg vil skrive litt om me igjen og litt om fra det startet og veien hit,med å få diagnosen og hvordan veien har vært,har skrevet litt om det før,men kanskje litt annerledes,men alt startet i 2013 da jeg fikk kyssesyken,jentungen fikk også kyssesyken som da var 6 år.

Hos jentungen så startet det med kjempe hovne mandler og et par ganger med veldig vondt i magen,men hun klarte ikke helt og forklare det.men gikk til legen etter mandlene stod oppe veldig lenge.

Dette var sommeren føre hun skulle begynne i første klasse,vi drakk jo av samme flaske flere ganger vi.men de skjekket henne og fant ut at det var kysse syken.

Meg ville de ikke skjekke for det var så skjelden voksne folk fikk det,det var svaret jeg fikk spurte flere ganger men de ville ikke så da ga jeg meg rett og slett.Så lenge de fant ut hva det var med jentungen,så var jeg fornøyd.

Og den sommeren jobbet jeg hele sommeren,hadde begynt i den jobben jeg var i i januar og fikk kyssesyken i juni,så var mye dårlig og ikke i form den sommeren,men tenkte det bare var varmen og var varmt i butikken,kjempe dårlig air condition og siden legen ikke ville skjekke meg så måtte jeg bare tro at det var varmen.

Jentungen var hjemme med pappaen sin og tok det med ro,men var ikke alltid lett å være i ro,men jeg lot hun leke hvis hun ville det legen sa at det er ikke lett å holde et barn i ro,så hun tok det i sitt tempo da.

Hun ble frisk og rask til skolestart heldigvis,men det ble ikke jeg.Hadde det helt forferdelig vær dag,men måtte opp med barn og på jobb til slutt fikk de tatt en prøve og da sa legen at jeg hadde hatt kyssesyken,men han viste ikke når men det viste jeg for å si det sånn.

Jeg var fortsatt ikke bra,hadde mye verking i kroppen,følte meg syk influensa syk,kvalm alltid trøtt,utmattet orket ingenting var så vidt en klarte og stå opp osv.og tok masse prøver her og der men kom ingen vei så legen viste ikke han heller,men trudde jeg var deprimert,men det var jeg ikke,og hvis det var det så var det pga at de ikke fant ut noe på meg.

Men måtte bare gå sånn,og var et helsike å gå på jobb vær dag,men to år gikk jeg sånn fram til samboeren min leste om en lege i Oslo som var spesialist på flere forskjellige ting,blant annet utmattelse også.Tenkte det kunne jo ikke skade og snakke med han,

Det kostet litt men det var så verdt det,han fant ut at det var me og alt jeg sa til han og han sa,var som å få ti kilo av skuldrene med en gang endelig en som forstod,og gå meg svar på at det var noe og ikke innbilning.Og det var jo ME men som sagt jeg hadde det ille men jeg klarte og fungere noe ca 50%.

Jeg var/er ikke så ille som mange andre,som virkelig bare ligger nesten.så da ble det 50%sykemelding.Har skrevet litt om det i tidligere innlegg,men bare begynte litt fra begynnelsen igjen sånn at jeg kan fortsette på åssen jeg er fram til nå,ble litt mye her men fortsetter videre på neste innlegg i morgen,eller senere i dag.

#me #kyssesyken #oslo #lege #utmattelsessyndrom #50%

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits