Potetmel

Potetmel det funker på mye rart,man kan lese mye kjerringråd om mange forskjellige ting noe funker bra og andre har null funksjon.Ikke det at jeg har prøvd så veldig mye kjerringråd,men prøvd noen.

Men et råd jeg fikk av min mor og svigermor til hun eldste funket,og det var rett og slett potetmel på sår stump(rompe)det funket for å si det sånn,dagen etter å brukt potetmel på sår stump så var det nesten bra.

Jeg bruker det på hun lille denne gangen også,blir mye bedre med potetmel enn salve,og funker mye bedre og fortere.Er å anbefale er bare og hive litt på gjør ikke noe om det blir litt mye,bare man har nok så det blir bra

#potetmel #salve #funker

Utmattelsessyndrom (me) del 3

Ja siste delen jeg skriver nå,så da er det ikke så mye å skrive på siste del.så egentlig fram til nå så har jeg ikke vært helt i hundre gått opp og ned i slitenhet/utmattelse for er jeg fin så kjører jeg på med vasking og alt,så får jeg jo smellen senere.

Men rett etter nyttårsaften ble jeg syk med noe hals greier,og fikk antibiotika for halsen og i den tiden følte jeg meg så fin de siste fem dagene av 10 dagerskur,samboeren la også merke til det.

Og det var jo bare gøy,men kjørte litt for mye på så plutselig fikk jeg smell,og da var det lenge siden formen hadde vært dårlig,så trodde jeg at nå gikk det mot bedringens vei,for legen sa at jeg kan bli "frisk" men det er det ikke alle som kan.

Men det vil alltid være der,men jeg prøver og gå turer som ikke er for mye og spise bedre for og se om det kan hjelpe det å,nå til dags dato føler jeg det fortsatt er opp og ned,men mye bedre.mitt mål er å bli frisk.jeg savner den gamle jeg.

Så nå er det bare å jobbe mot målet mitt å bli frisk nok og ha nok energi til barna mine og samboer,og det å være sosial,er sosial nå men ikke med flere helst bare en av gangen,men er ikke alltid det går med å kun være med en,så da velger jeg litt ut i fra hva som er best for meg.

#me #energi #frisk #nåetmål #sosial

Utmattelsessyndrom (me) del 2

Da fortsetter jeg på innlegget som jeg skrev i går men la ut i dag.de to årene jeg gikk sånn med disse symptomene var tungt,og gråt bare jeg måtte ut av sengen.Hadde ikke ork til og finne på noe med hun eldste når jeg bare hadde hun og ikke minste mann,og det er ikke likt meg.

Og jeg var en durasell som var høyt og lavt,jobbet,fant på noe uansett på helgene,ble aldr sliten hadde alltid energi.

Vi pleide og være ute av døra for å finne på noe føre kl 12.00 på helgene,når jeg ble syk var det så vidt jeg kom ut døra og kom vi ut var klokka lang ut på dagen i to tre tiden.

uken føre jeg skulle til legen i Oslo så fant jeg ut at jeg var gravid med lille Snuppa.så var endelig gravid etter mye prøving,og ula etter så får jeg beskjed om at en har me,det var opptur og nedtur på samme tid.

Etter og fått denne diagnosen så fortalte jeg dette til arbeid kollegaer når jeg kom med sykemeld på jobb,fortalte til venner og familie også.

Men det var nå drittslengingen begynte,bak min rygg det meste,men noe midt i trynet også.så jeg følte jo veldig på og si at jeg hadde det,men det var fordi jeg regnet med at folk dømte med en gang.

Men de som hadde vett nok leste heller litt om det eller spurte rett ut bare,så forklarte jeg så godt jeg kunne.så jeg jobbet 50% og var gravid samtidig,men sa ikke det på jobb føre det hadde gått tre måneder.

Men det hjalp meg og jobbe 50% men var gravid også så ble tung og forvirrende og vite hva som var me symptomer og ikke,og ble tungt og til slutt ble bekkenet ille også så ble hundre prosent sykemeldt i mars 2016 ca.var veldig tungt og gå gravid denne gangen pga me og at jeg ikke la meg ned å sove når hun største var hjemme.

Men lå og sov om trent hele skole dagen hennes.Etter og fått hun lille så var det også vanskelig og vite hva som var hormoner og hva som var me symptomer,for nå var det så blandet.men var sliten i begynnelsen når lille snupp kom,men samtidig følte jeg meg også fin så har gått opp og ned siden hun lille kom.men

Men noen mente vist at det var alderen som gjorde meg sliten når jeg var gravid selv om de viste om diagnosen,noen som alltid hadde et annet svar enn det som var sant,og er 30 ikke 80 normalt å få barn i 30 års alder,og de klarer seg veldig fint om det er nr en eller to.normalt å bli sliten av å få nr to uansett alder.

Men har blitt bedre enn jeg var føre graviditeten og i graviditeten.får fortsette på siste del i morgen blir så mye og lese,for de som gidder og lese da.

#me #hormoner #graviditet #50% #bekken #oslo #lege

Utmattelses syndrom(ME) del 1

Jeg vil skrive litt om me igjen og litt om fra det startet og veien hit,med å få diagnosen og hvordan veien har vært,har skrevet litt om det før,men kanskje litt annerledes,men alt startet i 2013 da jeg fikk kyssesyken,jentungen fikk også kyssesyken som da var 6 år.

Hos jentungen så startet det med kjempe hovne mandler og et par ganger med veldig vondt i magen,men hun klarte ikke helt og forklare det.men gikk til legen etter mandlene stod oppe veldig lenge.

Dette var sommeren føre hun skulle begynne i første klasse,vi drakk jo av samme flaske flere ganger vi.men de skjekket henne og fant ut at det var kysse syken.

Meg ville de ikke skjekke for det var så skjelden voksne folk fikk det,det var svaret jeg fikk spurte flere ganger men de ville ikke så da ga jeg meg rett og slett.Så lenge de fant ut hva det var med jentungen,så var jeg fornøyd.

Og den sommeren jobbet jeg hele sommeren,hadde begynt i den jobben jeg var i i januar og fikk kyssesyken i juni,så var mye dårlig og ikke i form den sommeren,men tenkte det bare var varmen og var varmt i butikken,kjempe dårlig air condition og siden legen ikke ville skjekke meg så måtte jeg bare tro at det var varmen.

Jentungen var hjemme med pappaen sin og tok det med ro,men var ikke alltid lett å være i ro,men jeg lot hun leke hvis hun ville det legen sa at det er ikke lett å holde et barn i ro,så hun tok det i sitt tempo da.

Hun ble frisk og rask til skolestart heldigvis,men det ble ikke jeg.Hadde det helt forferdelig vær dag,men måtte opp med barn og på jobb til slutt fikk de tatt en prøve og da sa legen at jeg hadde hatt kyssesyken,men han viste ikke når men det viste jeg for å si det sånn.

Jeg var fortsatt ikke bra,hadde mye verking i kroppen,følte meg syk influensa syk,kvalm alltid trøtt,utmattet orket ingenting var så vidt en klarte og stå opp osv.og tok masse prøver her og der men kom ingen vei så legen viste ikke han heller,men trudde jeg var deprimert,men det var jeg ikke,og hvis det var det så var det pga at de ikke fant ut noe på meg.

Men måtte bare gå sånn,og var et helsike å gå på jobb vær dag,men to år gikk jeg sånn fram til samboeren min leste om en lege i Oslo som var spesialist på flere forskjellige ting,blant annet utmattelse også.Tenkte det kunne jo ikke skade og snakke med han,

Det kostet litt men det var så verdt det,han fant ut at det var me og alt jeg sa til han og han sa,var som å få ti kilo av skuldrene med en gang endelig en som forstod,og gå meg svar på at det var noe og ikke innbilning.Og det var jo ME men som sagt jeg hadde det ille men jeg klarte og fungere noe ca 50%.

Jeg var/er ikke så ille som mange andre,som virkelig bare ligger nesten.så da ble det 50%sykemelding.Har skrevet litt om det i tidligere innlegg,men bare begynte litt fra begynnelsen igjen sånn at jeg kan fortsette på åssen jeg er fram til nå,ble litt mye her men fortsetter videre på neste innlegg i morgen,eller senere i dag.

#me #kyssesyken #oslo #lege #utmattelsessyndrom #50%

Har falt litt av

Har vært dårlig med blogging den siste tiden,var inne her og skrev litt oftere før,men er ikke alltid like lett å få satt seg helt i ro og skrevet uten forstyrrelser.

Og prøver og lese de bloggene jeg følger og andre,men rekker og inn å lese på de da,men er ikke så flink til å rekke og kommentere på de da.

Men sånn er det når man har en liten som nå er seks måneder,og merker litt forskjell på hun og storesøstra,storesøster sov bedre og kunne legge hun i senga når hun sovnet på dag tid.

Er ikke alltid så lett med hun lille på dagtid,men sånn er det bare,men rutinene er sitter inne for det da,og vi jobber med å søvnen,så det har blitt bedre.og storesøster skal på ting og da er det og kjøre hit og dit.

Selv om samboer er flink her så er det alltid noe å gjøre føre en kan sette seg og skrive.

#6månder #baby #søvn #rutiner #dagtid #blogge #tid #storesøster

6 måneder alt

Hjelpes å tiden flyr,det begynte jeg og merke når hun eldste begynte på skolen,og hun går i 4klasse nå hjelp hvor har de åra blitt av.Det er bra at tiden går fort men ikke for fort heller da.

Og nå er miste mann et halvt år allerede,det har skjedd mye hos hun den siste tiden,hun begynte og dra seg bortover med bare armene 4,5 måned og snudde seg fra ryggen til magen 3,5 måned.

Så her har det gått unna og enda mere skjer framover nå,så nå er det bare og få sikret ting i huset.Men er bare gøy når det skjer ting da,blir litt mere gøy enn at hun bare ligger der selv om det blir mere å følge med på,men da får jeg litt gratis trening ved siden av.

#6månder #4klasse #tidengårfort

Endelig friske

Nå har jeg ikke vært her på en stund,vi ble litt forkjøla rett etter nyttårsaften,men det skulle vise seg og være litt mere enn vanlig forkjølelse.

Vi har hatt influensa,og har vært het gående siden 1 nyttårs dag,vi trodde det bare var forkjølelse så regnet med den såre halsen gikk Over etter noen dager,men den var helt jævlig på både meg og samboeren.

Pluss at vi hadde feber og skikkelig forkjøla nese,og alt som hører med influensa.så vi reiste til legen begge to og samboeren hadde CRP på 84 og halsbetennelse,skikkelig hovne mandler og klarte så vidt å drikke.

Jeg hadde hoven drøvel og hadde streptokokker,føre vi fikk noe for det,så prøvde vi alt av hostesaft,ingefær te halsdrops osv,men ingeting hjalp,så vi går på antibiotika nå da i ti dager og skal si det hjalp fort.Så var deilig og få litt søvn igjen.

pleier ikke gå til legen når jeg er syk eller forkjøla vi,det går jo over av seg selv.jentungen hun største hadde det samme som pappaen sin føre jul,og fikk antibiotika hun å da,og hanglet litt i juleferien.

Og mandlene hennes står oppe enda,hun er plaget med de,så man hører når hun prater at de er veldig hovne,så må få fjernet de,men legene ville ikke det sist,Så får prøve igjen,og se om de vil ta de.

Men hun lille slapp heldigvis unna og enda godt er det,er ille nok å ha så små når vi begge er syke samtidig,hun største ordner seg jo selv når begge er syke.Men er friske og raske nå,håper det er lenge til neste gang nå altså.

#influensa #forkjøla #syke #ingefær #te #hovnemandler #crp #streptokokker #halsbetennelse #antibiotika

Nyttårsaften

Ja da var 2016 over og nå er det bare å gripe tak i det nye året.klarer å starte det nye året med å bli forkjøla men det har jeg bare ventet på.

B hun eldste har holdt på med forkjølelse og hovne mandler til å fra i to tre uker,så hun har bare vært hjemme i jule ferien pga formen,samboeren er også blitt forkjøla,men han har også holdt på en stund.

men vi var hjemme på dagen fram til vi skulle opp å spise,og B var noen timer hos en venninne og lekte litt,men nyttårsaften så var vi hos svigers i år og spiste kalkun der,og spilte litt yatzy og koset oss masse,så tiden gikk utrolig nok fort er jo noen timer og vente.

Sånn ca rundt ti reiste vi ned til oss for å skyte opp rakettene,for der svigers bor er det ikke mange hus og ikke lett å se noen raketter.

Vi bor bare fem min unna,så da var vi hos oss de siste to timene,ble ganske trøtt på slutten,og hu lille ville jo ikke sove oppe hos svigers,for der er det mye og se på som hun ikke husker å ha sett,så hun sov kanskje en time fra seks til tolv.

Sånn var det på juleaften å,men hun sovnet ute i vogna sittende nede i posen,med øreklokker på mens det smalt ute,men inne klarte hun ikke sovne.måtte ha hun vekk fra selve lyset fra rakettene for hun bare blunket bare når jeg skulle snu vogna en gang.

Men har en skjerm på kalesje så hun merket ikke noe til lyset når hun stod vekk fra lyset da.ikke ble hun redd heller.

Men jeg har aldri hatt nyttårsforsett for det første så klarer jeg ikke å holde de helt heller vel,men i år vil jeg sette meg noen mål og ta et steg av gangen.klarer ikke for mye,må jo ta det etter formen,så får håpe 2017 er min familie sitt år.

2016 var jo vårt år på en ting det var at vi endelig fikk hun minste,og at hun eldste ble storesøster.

-bli frisk/bedre

-spise sunnere

-gå ned i vekt (gravid kiloene)

-gå litt turer

#nyttårsforsett #2016 #2017 #nyttårsaften #raketter

hits