Nav

Nav er ikke alltid lett og forstå seg på,i går så ringte jeg tilfeldigvis nav for måtte høre med de om nøyaktig dato for når jeg gikk ut i permisjon.Legen som ville ha det nøyaktig i forhold til sykemeldingen,for neste kontroll krasjet med når sykemeldingen gikk ut.Da kunne han sykemelde meg resten ut til permisjonen.

Så ringte nav men de hadde ikke nøyaktig dato,for saken om foreldrepenger var ikke ferdig behandlet nav satt og ventet et dokument som ikke var der,men resten var greit.Jeg klarte ikke og forstå det dokumentet som skulle være med der,men det var det vist sjefen som skulle sende inn.

Det klarte heller ikke jeg og forstå i søknaden,jeg sendte elektronisk så dette kunne bare ettersendes i post eller elektronisk.Så fikk det papiret av sjefen i dag og gikk på nav og leverte det,og da skal alt være i orden, hadde ikke jeg ringt ang det andre og tilfeldig spurte jeg om søknaden,så hadde jeg gått og trudd at alt var i orden og ikke fått penger til tiden.

Men forstod det ganske fort når jeg ringte sjefen og snakket med han,for han sa jo også at dette hadde vi sendt inn før,men fikk det samme arket og leverte igjen.

Han på nav sa at de måtte ha det to ganger,fordi de som satt på sykemeld og foreldrepenger snakket ikke sammen og var på forskjellige steder,men at det kunne jo holdt med å gi det en gang,men alt ordner seg til slutt.

Trudde de pleide og si i fra ganske fort hvis de manglet noe,men er noen uker igjen til jeg skal på foreldrepengene så rekker det nok akkurat til datoen jeg skal ut i permisjonen.Er jo litt behandlingstid hos nav så lønner seg og være i god tid.

#nav #behandlingstid #søknad #foreldrepenger #permisjon

Uke 35

Ja kan ikke annet enn å si at tiden går fort,og heldigvis for det:)

#uke35 #34+1 #gravid

Det vi ikke savner ved å gå gravid

har hatt en del av disse symptomene,og har noen,men har aldri skjønt at folk kan nyte å være gravid,er mange som savner det og nyter det veldig,jeg klarer ikke helt og nyte det altså.men er noen måneder som en klarer og nyte bedre enn andre da,men ikke hele graviditeten men alle er forskjellige og godt er det da:)

Kopierte dette fra babyverden.no

Vi lyttet til ekspertene på svangerskap – nemlig dere – på forumet, om hva dere helst ønsker å glemme fra de ni månedene før babyen ble født. Her er noen av de mange svarene – fra A til Å.

-Andpusten – av ingenting

- Bekkenløsning

- Blodtrykk – enten for høyt eller for lavt

- Crocs som eneste skoalternativ

- Drømmer – merkelige og til dels skremmende

- Falske rier

- Flatulens (fising) – sett ”What to Expect When

- Forstoppelse

- Følelsen av at folk ikke tror en gjør seg til når en bekymrer seg over kvalme og vekttap

- Følelsen av å være proppfull av baby, sånn at man knapt klarer å puste.

- Halsbrann

- Hemoroider

- Hovne bein

- Ikke kunne sove på magen

- Ikke kunne sove på ryggen

- Ikke orke noe

- Insulin og sprøyter ved svangerskapsdiabetes

- Kløe

- Kvalme

- Kynnere

- Leggkramper

- Manglende sexlyst

- Maserier

- Numne fingre

- Oppkast

- Overtid

- Problemer med å få sove

- Rastløse bein

- Redsel for at noe skal være galt

- Ryggsmerter

- Sure oppstøt

- Svimmelhet

- Svingende humør

- Sykemelding

- Tissetrang – hele tiden

- Tretthet

- Urinveisinfeksjoner

- Utmattelse

- Vann i kroppen

- Vansker med å puste

- Vondt i ribbeina

- Være feit og svær

- Å ikke kunne gå normalt

Kjenner du deg ikke igjen i listen over? Da er du kanskje en av de heldige.

Men vet du hva? Selv om listen er langt som et vondt år, så er vi merkelig skudd sammen. For alle som en var enige om én ting – DET ER ABSOLUTT VERDT DET!

Så om du ikke bobler over av lykke når halsbrannen svir og ingen av skoene dine passer lenger? Så hold ut – premien i andre enden får alt annet til å blekne.

Barnas dag

I dag har vi vært i byen på barnas dag,det pleier og være en uke etter 17mai,det er noe bare Porsgrunn har.Da er det barnehager som går i toget og kler seg ut,og musikk korps.

Pleide og gå med B i toget vært år når hun gikk i bhg,men har ikke gått der på tre år for skolebarn går ikke,med mindre de er i korps eller noe annet.

Så vi reiste til byen kl 10.00 kjørte karuseller og spiste popcorn og koste oss,tok lodder og div,i år så var barnas dag 70 år så de har holdt på noen år.kan si at det var mye folk og mye ståing og gåing.

Men jentungen fikk kjørt karusellene hun ville,men stod en halvtime +- i kø på vær karusell.Så kan si at bekken,under bein i beina og ryggen er helt gåen,Så har hatt en kjempefin dag.

Så skulle vi en liten tur nedom down town kjøpesenter og kjøpe en gave og der ble vi rygget på når vi skulle parkere,men ble ikke kjempe skader,men kostbart er det uansett godt en har forsikring.

Syntes synd på hun som rygget på oss,er ikke noe gøy når en er uheldig sånn,men hadde en god tone når vi fylte ut skademelding,er jo ikke noe og bli sur for,er mange som blir sure når sånt skjer.

Men dagen og været har vært kjempefint,hadde egentlig meldt møkkavær,men ble kjempe bra vær.

#barnasdag #karuseller #barnetog #sol #findag

Fra fiskedam og scenen som det skal være show,men var ikke lett med bilder i dag for får med folk uansett og kan ikke legge ut av andre når jeg har tatt bilder i byen.

Vognen er kommet

I går var jeg og hentet vognen til babyen,men jeg tok den hjem i eske så den ikke tok så stor plass enda,man får ikke lov og få vogner fra butikk hjem i eske,vi setter alltid opp vognene for og se at alt er i orden,men jeg jobber jo der så da er det greit.

Og har funnet fram lekegrind som jeg har hatt fra B og senga som har vært B sin,skal sette opp seng og leke grind,sånn at alt baby ting som tar plass kan vi sette pent oppi sengen og lekegrinda,så blir det ikke stående overalt i huset.

Og samtidig har vi ting klart,greit og ha ting klart framover,kan jo skje når som helst det vet man aldri,men håper jo hun holder seg der til termin da.

Men tar ordentlig bilde av vognen når jeg har satt den opp,eller når jeg skal bruke den.er gøy og ordne til igjen er noen år siden sist.

#babyjogger #sprinkelseng #lekegrind

Bunnen til lekegrinda

Vogna og lekegrinda bak eskene

Skal ta ordentlig bilde når alt er satt opp:)

Lite bevegelse i magen

Når jeg våknet i dag så var det ikke mye liv i magen egentlig ingenting.Er vant til at det er liv vær morgen når jeg står opp,men ikke i dag,men ventet litt utover formiddagen for og se.

Ringte legevakta og snakket med de,de ba meg prøve og bevege på magen og div,la meg skrått på ryggen og etter vært kom det noen spark,men ikke mange eller tydlige.

Jeg er vant til mye bevegelse og spark,så ringte legevakta meg og spurte Åssen det gikk etter noen timer,og forklarte at det var vært noen få spark rett føre de ringte,så sa de at hvis det ikke var noe etterpå igjen så ville de jeg skulle ringe føden.

Så etter noen timer igjen,og etter de få sparkene så var det ikke noen flere spark.Ringte opp på føden og de ville ha meg opp,var først inne til registrering og fikk en trykker som jeg skulle trykke på for vært spark,jordmor kjente på magen og tok urinprøve og div.

Alt var bra og jeg kjente mange spark når jeg lå der.så ikke noe galt men de ville ha meg inn til ultralyd også,så satt og ventet en stund på det også,så ble der oppe i 2 timer men alt var bra på ultralyden også.

Merket fort i dag at bevegelsesmønsteret til babyen ikke var det samme i dag,og lite bevegelse er det enda men vet at nå er alt i orden.Hun ligger litt sånn at hun har sparket innover mot ryggen i stede for ut.

Er ikke hysterisk av meg altså,men ringte for og være sikker regnet ikke med at jeg måtte opp der. Men bedre føre var enn etter snar.

Så ble litt forsinket middag hos svigers i dag,men ble mat og dessert for det.

Shopping dag med snuppa i dag

I dag har vi virkelig måtte handle,litt utstyr til babyen og B må fornye skapet en del,mye som var for smått og trengte sommerklær også.

Og jeg måtte ha noe mamma klær,E fikk ingenting denne gangen,men han sa han ikke trengte noe som vanlig.

Så har en fornøyd frøken etter shopping i dag,og jeg er fornøyd jeg og da,var B som valgte stelle matten,kjøpte også en madrass til sprinkelsengen og en himmelstang.

#shopping #barneklær #mammaklær #babyting #sommerklær #britax #tinkafu #levis

Snuppa kjøpte seg sko for egne penger,hun ville ha samme som meg,men ble ikke sammme farge da.

Toms sko kjøpt på eurosko

Stellematte kjøpt på barn og utstyr

Tinkafu kroker kjøpt på barn og utstyr

Britax koppholder kjøpt på barn og utstyr

Levis bukse kjøpt på barn og utstyr

Levis genser med singlet kjøpt på barn og utstyr

Wild t-shirt kjøpt på barn og utstyr

Wild shorts kjøpt på barn og utstyr

Garcia bluse kjøpt på barn og utstyr

Name it bukse kjøpt på barn og utstyr

Name It bukse

Name It overdel kjøpt på barn og utstyr

Levis singlet kjøpt barn og utstyr

Sokker kjøpt på H&M

Hust & claire t-shirt kjøpt på barn og utstyr

Name it body barn og utstyr

Mamma singleter kjøpt på H&M

Bukse kjøpt på ginatricot

Sokker kjøpt på ginatricot

Mamma kjole kjøpt på H&M

Maskara kjøpt på H&M

Storesøster vil ordne til lillesøster

Man må jo inkludere storesøster så mye som mulig,de kan nok bli litt sjalue når de er store også ikke det at jeg har merket noe til det enda,men man vet aldri.

Så da har vi ordnet denne kurven sammen og oppi der har vi lagt baby tøy som hun har vært med og kjøpt,og noe tøy fra storesøster var liten.Så er tøy oppi kurven som er for all slags vær om det er kaldt eller varmt.

Har også lagt oppi litt bleier,smokker,flasker og div,og det syntes hun var gøy så Storesøster B og pappaen skal ta med den opp på sykehuset når hun lille blir født.

Skal vel ha litt mere oppi der,må ha oppi litt snaks til hun mor å.Da blir det smått tøy til babyen og litt godt som mor kan ha.Den er ikke helt klar og ferdig,men tar et bilde når den er helt klar og ferdig.Det bildet av kurven kommer nok når jeg har født.

Så det blir en gave fra B og E.Hun skal være med og handle andre ting også,så vi må ut og handle en dag nå snart.

#inkludere #storesøster #snacks

Gravid og snorking

Føre jeg ble gravid så snorket jeg vel aldri,kunne hende en sjelden gang hvis jeg havnet på ryggen i løpet av natten.

Men tidligere i graviditeten for noen måneder siden så var jeg ille på snorkingen,til og med når jeg lå på siden,snorket vist som en mann.

Et par ganger så snorket jeg så høyt at samboeren hørte meg fra annen etasje og ned:)he he

Så han har måtte dytte til meg noen ganger i løpet av natten.men nå er det noen måner siden var en liten periode så gikk det over,noen ganger når jeg nesten sovnet inn hørte jeg meg selv snorke også.

Men i natt dro jeg vist til igjen,ha ha.får satse på at jeg ikke begynner igjen da,er slitsomt for den som våkner av det,hører nok med og være gravid,

Jeg må jo bare le av det,syntes det er litt morsomt å.vet ikke om flere har hatt det sånn når de er gravide,jeg var ikke sånn føre:)

#gravid #snorking

Uke 33 (32+3)

Tiden har gått fort uke 33 alt,er jo en del uker igjen men de ukene kommer nok til å gå fort.nå er det ca en mnd til B er ferdig med 3 klasse,og da er det litt avslutninger og div så da går tiden

Etter B begynte på skolen så merker jeg at åra flyr fortere enn den gjorde når hun gikk i barnehagen.så det hjelper litt på det nå som jeg er gravid, dette svangerskapet har gått mye fortere enn med B,men er nok fordi jeg har hun og styre med selv om hun er stor og klarer seg selv på det meste.

Jeg har noe utstyr klart og ting jeg har gjort klart,hadde en del fra B fra før,og noe har jeg måtte kjøpe,men fant ut at jeg har litt igjen som må kjøpes,er litt treg men blir vel litt sånn med nr 2 vel.

Ellers så går det meste greit er bekkenet som plager,men er heldigvis blitt litt bedre.Og sover dårlig om nettene,men det hører med det.bildene er tatt samme dag i dag klarte ikke velge hvem jeg skulle ha:)

#gravid #svangerskap #uke33

Dagen der på ja

I dag må jeg si det var tungt og stå opp,men kom meg nå opp da,har ligget våken siden halv fire ca og holder selvfølgelig på og sovne rett føre en skal opp,er jo typisk det.Er vel kroppen som gjør seg vel klar for våken netter tenker jeg.

Men og få opp B fra senga det var verre,hun var skikkelig trøtt i dag,så syntes det skulle vært fri i dag,dagen etter kan fort bli sein for de små og store etter en lang og fin dag.

Så er nok mange trøtte ansikter og kropper på skolene i dag,sikkert mange trøtte voksne også.Men fikk nå B opp og nå er hun på skolen så hun har nok våknet til nå.

I dag skal hun skal ha med seg en venninne hjem fra skolen,så da blir det enda mere lek.Hvis ikke hun skulle hatt med noen hjem i dag,så hadde hun nok satt seg på iPaden og sunket litt sammen etter gårsdagen.

Så nå skal jeg få ryddet vekk pentøy og det som vi klarte og rote til i går,har fått begynt litt på ryddingen av pentøyet vert fall.for i går orket man ikke rydde noe vekk:)kjenner i bekkenet at jeg gikk mye i går,men fikk trimmet litt da.

17 mai

Litt fra dagen i dag,i dag har vi sett på frøkna i skole toget,så måtte vi hente hun oppi byen for de går mellom byen,etter det så gikk vi bort på skolen og der var det leker.

Der fikk vi spist pølser,is og brus.Så var vi ferdig der og spiste i mellom tiden føre det var tid for og gå i borgertoget med cheerleadingen,så ble en del gåing opp og ned etter begge togene for vi stod og så på,så var det og gå oppover for og hente hun,og så hjem igjen.

Så er en smule gåen i bekken,rygg og bein nå,så må si sofaen og mat nå var godt.B tok seg et bad for og slappe av,hun var gåen hun også.Så har kost oss masse i dag.

Så var uvant men deilig og slippe bunaden et år,men fant heldigvis et antrekk,måtte låne kjole av søsteren min,er så glad i sånne farger.men hadde antrekket klart en stund da,men ble fornøyd til slutt da.

#17mai #kos #borgertog #skoletog #cheerleading #festdrakt #hairdonut #blomster

Sommer minne

I dag så ble ikke planen vi hadde noe av allikevel,så samboeren E,tok en topp tur med mora mi,tanta og onkelen min.

Og B var ute og lekte,men B kom hjem føre E så da tok vi en tur til byen og kjøpte shave is,og det er like godt nå som det var når jeg var liten.så vi satt i sola og koste oss med shave is.

Da er det sommer for meg når jeg spiser den,får frem gode sommer minner da,de hadde shave is et sted når jeg var liten.Da jeg var med mora og stefaren min på ferie i båten.

Og var alltid innom og kjøpte en shave is når vi kom inn med plastsnekka,det var korslige tider.men så var det ingen som hadde sånn is på mange mange år,men er noen år siden nå så fikk de det i en kiosk i byen endelig.

Har savnet den isen,så B smakte på den første gangen så likte hun den ikke,men har smakt den 2 ganger og i dag 3 gangen,så nå spiste hun en liten en da og syntes dette er veldig godt.

Så kanskje dette blir et sommerminne for B også:)hvem vet

#shaveis #sommerminne

Litt innkjøp mot sommeren

Skjørt kjøpt på gossip

med splitt nederst på begge sider så da er det litt lettere og gå,må ha litt nytt nå som jeg er gravid og har kjøpt vanlig klær så jeg kan ha de etter på fødselen,da er det deilig og ha noe løst da også.

Kjole kjøpt på gossip

Bukse kjøpt på gossip

Denne buksen er helt nydelig og ha på seg.

Litt av pinsen

Denne helga har gått fort hittil er jo en dag til igjen da:)på fredagen så var B ute og lekte etter vi var på ultralyden,så ble det til at hun sov hos Mimmi og besse.Og det er lenge siden nå så var vel på tide.

Lørdagen så hadde jeg huset for meg selv hele dagen,E og B hjalp besse og med og tømme kjelleren og kjøre det på dynga.Så skulle de opp til Ulefoss og hente noen trommeler som svigermor skulle ha.

Og da ble det en til oss også som vi skal male hvit og ha som bord på verandaen,så da ble de der oppe noen timer for søstera til E bor der,så da fikk B leket noen timer med søskenbarna sine,kjørte litt firehjuling og lekte.

Så gikk jeg ryddet,vasket tøy og div husarbeid,slappet litt av og var på butikken og handlet litt,var litt mye folk i går eller på butikken,folk handler som gale,er ikke stengt så lenge og søndags butikken er oppe også.

Men jeg måtte jo ditt måtte ha de viktige tingene,og angret litt på at jeg dro ditt,men brød og melk måtte jeg ha.Men er ikke så ofte en har huset for seg selv en hel lørdag,så det var deilig det.

Så ble ikke noe og reise vekk i pinsen,men har kost oss hjemme vi:)har hatt bra vær,men mye vind og litt kald vind.

Så i dag har vi vært i bursdag til svigerinna mi,der ble det god mat bankekjøtt is,jordbær og ungene lekte og koste seg,så nå er det under dyna på sofaen,leie en film på TV og slappe av resten av kvelden for nå er jeg helt gåen.

Slang bare med et bilde,siden jeg ikke hadde noe bilde til innlegget:) (bilde er fra tidligere i vinter)

Ultralyd

I dag kan jeg si at jeg er veldig trøtt i dag og i litt ulage,presset meg vel litt for mye i går med svømmetrening for bekkenet en time og føre det var jeg på kafé med venninne og gikk rundt på kjøpesenteret og kikket,så var det og bade en time med B føre hun skulle på svømmetrening,man kan svømme føre er med i prisen.

Så i dag får jeg smellen,er ikke helt sikker på om det er pga graviditeten nå eller sykdommen me,eller begge deler,er litt vanskelig og si nå,men kjenner meg helt slått ut i dag,så har så si ligget rett ut på sofaen.

Er lenge siden jeg har gjort så mye på en dag,for ting har begrenset seg litt pga bekkenet og at jeg har vert en del trøtt.Men vi var på ultralyd i stad og har gledet meg til det,det har vi vel gjort alle tre.

Så der var alt bra,og målte hodet,magesekken,lårbeinet osv.hørte hjertet slå og det fikk B og E høre også,så det var rart for B og høre,E har hørt det før da.Men vekt og alt var bra,så nå er det bare og glede seg til frøkna kommer.

#ultralyd #me #gravid #utmattet #

Svømming

I dag har jeg vert på svømming pga bekkenet,svømmer tirsdag og torsdag,første dagen min var nå på tirsdag.skulle vel egentlig vert der for lenge siden,men har ikke hatt energi eller ork.

Men er deilig og komme seg ut blant folk,men på torsdager er B på svømming også er siste kurset hennes,finpussing på svømmingen,og er sånn at man kan komme og bade en time føre kurset,er med i prisen som man betaler for kurset.

Så i dag ble det en time med bekken trening i et bassen,og en times bading føre kurset,men når hun er på kurset så ser jeg bare på,men ble allikevel to timer med bading,men ikke rett etter hverandre da.

Og føre det i dag var jeg på kafé med en venninne,og var på kjøpesenter og kikket noen timer,så kjenner meg ganske trøtt og sliten nå,og kjenner det godt i bekkenet også.men dagen har gått unna da.

#svømming #svømmekurs #bekkentrening #kafe #bekken

Oppsummering/Titopper

En liten stund siden jeg har skrevet.men tar en liten oppsummering da,i helga var B ute og lekte med venninner,hun er på farten nå som det har vært så deilig vær.

Vi tok også en tur til min mamma og stefar,der grillet vi og koste oss.søndag var E og gikk en ti topper,han gikk med min mamma,tanta og onkelen min.

Mens B gikk en topptur med en venninne på en annen topp,jeg var hjemme og slappet av,kan ikke gå så langt pga bekkenet,B og venninna med fam gikk en time ca vær vei,og de toppene er ganske bratte,har gått den toppen en gang før som B gikk og den er bare oppover.

Mandag var jeg på kontroll hos legen,og alt var bra,tirsdag da var jeg og hadde svømmetrening for bekkenet,skulle vært der for lenge siden,men har bare ikke hatt energi rett og slett.Og klokkeslettet er kl 14.00,så var ikke helt rette tiden heller.

Men var deilig når jeg først var kommet dit,og møte andre gravide også var veldig greit,har noen bekjente som jeg vet er gravide,men er ikke de jeg går med,og de er lenger unna,greit og møte noen i nærområdet.

Ellers så hviler jeg en del på sofaen,sover lite på nettene. Så har følt bekkenet har vært bedre i noen dager,men er nok fordi jeg Jar slappet av på sofaen mest og ikke gått så mye annet enn hjemme.

#titopper #svømmetrening #bekken #spreke

Avslutning

I dag etter frokost og sånn så tok vi en tur til min mor og stefar,E skulle bort og hjelpe til med noe ved,hugge litt med øks og stable litt.

Men det som skjedde på første kubben E skulle hugge,det smalt til i ryggen,han prøvde et par kubber Til men ble bare verre.så han måtte gi seg.

Så ble det bare verre,så da ble det hjem igjen og legge seg på gulvet,han sliter skikkelig med og gå,men han må tvinge seg til og bevege seg så han ikke stivner og får skikkelig vondt.ser jo veldig vondt ut.

Han er en som aldri klager,så er ikke vanskelig å skjønne når han har skikkelig vondt.

Så reiste vi hjem og B reiste rett ut og lekte med venninner,og da ville de sove hos hverandre,så da skulle venninna først på fotball kamp,og B skulle på avslutningen.

Er veldig greit at de avslutter nå,for er nok som skjer i mai og er en del avslutninger på andre ting i juni.Så derfor de avslutter tidligere.

Og senere på kvelden så var det avslutning for B på onsdagsklubben,da kjørte vi opp til et vann og ungene får padle i kano og grille og kose seg,er veldig korselig,

Måtte ta en liten tur i kanoen jeg å da,så var det hjem og ta i mot overnattings besøket,så ble det litt kosemat og Netflix for jentene.

Var heldige med været også,vert kjempe sol og deilig i dag.

#overnattingsbesøk #avslutning #kano #onsdagsklubben #vondrygg #hugge #ved #sol

Tiden

I dag ville B lage frokosten,så hun prøvde seg på kjøkkenet,og lagde eggerøre og det gikk kjempe bra,det som er så deilig er at jeg hadde tiden og orket til og stå og hjelpe hvis hun måtte ha det,har ikke vært så mye ork og tid den tiden fra jeg ble syk,men ikke viste det at jeg var syk,føre i november 2015.

Så må si det er deilig og være hjemme,og slippe stress og mas til jobb,og rekke hjem forde jentungen skal på trening og andre ting som alltid er sånn at man enten rekker det akkurat eller må få andre til og kjøre.

Og må prøve og få fri for det er avslutninger,og typisk man jobber da,og er ikke alltid alle vil bytte,eller at man kan gå tidligere.

Og jeg syntes ikke det er noe gøy når svigermor ofte måtte hente i barnehagen når hun gikk der eller,kjøre hun på svømmekurs osv.En vil jo ikke mase eller være avhengig av foreldrene sine.

Jeg liker og jobbe altså,men en føler en ikke klarer og strekke til bestandig når man jobber,man er jo sliten når man kommer hjem også,B er også sliten etter skolen,men hun er ferdig litt tidligere så hun får slappet av føre aktiviteter og sånn,hun har sluttet på SFO i år.

Har jobbet i alle år og,jobbet på kjøpesenter som stenger 20.00 og da er man hjemme kl halv ni,og når man bare får kveldsvakter så er det kjedelig,og jobbe annen vær helg.glad jeg ikke er på kjøpesenter lenger.

Men det som er,B vil gjerne lære og kunne ting som jeg ikke kan,men på noen ting så må svigermor hjelpe til der når hun har vært der,og to av tingene er strikking og sying.men jeg kan veldig lite,har lært meg og legge opp masker på strikkingen da.

Men nå har jeg tid og ork til og sitte med hun og prøve,så hun får strikket litt,stått på kjøkkenet med meg eller faren sin og prøve og lage mat osv,føler en strekker litt mere til nå som en er hjemme,selv om jeg er trøtt og sliten men det er jo over når babyen kommer eller er sikkert trøtt da og,men blir på en annen måte.

Jeg skal jo være med på alt hun gjør får jo dårlig samvittighet hvis jeg ikke får vært med og sett på ting hun gjør avslutninger,treninger og div andre ting.men heldigvis har jeg klart og fått vært med på alt,men hvis B ikke vil ha meg på treninger og sånne ting så er jeg jo ikke det,mener avslutninger og viktige ting da.

Så er deilig og ikke stresse og ta det med ro,og bruke tiden sammen når B ønsker det,og når det er tid i hverdagen,selv om jeg er hjemme.hun er jo med venner på fritiden og aktiviteter,og på skolen,er planleggings dag i dag.

#planleggingsdag #stress #værehjemme #lære #strikke #lagemat #strekketil

Kort uke

Denne uken ble kort for B på skolen,de var på skolen i dag og i går.onsdag er det planleggingsdag på skolen,tirsdag da er det kristihimmelfartsdag,fredag så er det planleggingsdag da også.

Så det blir deilig for B og alle andre barn og ha litt fri,selv om det er en del fri i løpet av et skoleår.Så nå blir det Skikkelig langhelg,er deilig for meg og sove lenger også,så klager ikke.

Er ikke det at jeg skal klage er sykemeldt og kan legge meg nedpå etter jeg har levert hun på skolen jeg altså,men er deilig og bare sove lenge uten og stå opp,hvis man har hatt en dårlig natt.

Det som B syntes er best er vel og være litt lenger oppe og sove lenge

Så nå er det bare og slappe av og kose seg:)

#fri #planleggingsdager #kristihimmelfartsdag #skolen #sove

Dustedagboka

B fikk en bok til bursdagen sin som heter Dustedagboka.Jeg må innrømme at jeg kikket litt rart på boka og tenkte,jøss for et navn på en bok.Venninnen min spurte meg og B har dere ikke lest den,vi bare nei har ikke hørt om den en gang.

Så boka ble liggende noen dager eller noe sånt.Men så begynte B og lese den og den ble hun hektet på,leste boka ut på kort tid,så etter hun hadde lest den ut,måtte vi på biblioteket,og der hadde de alle bøkene,men når vi var der så var jo ikke bok nr 2 der.

Men B lånte den som var der så hun har lest de litt i hulter til bulter,men det gjorde vist ikke noe,så måtte vi innom biblioteket i dag,for hun var ferdig med de to bøkene fra Dustedagboka hun hadde lånt tidligere.så i dag lånte hun de tre siste.Vi er ikke sikre på om det er nr 9 i den så det får vi se når vi leverer de tre hun lånte i dag.

Fra hun begynte på skolen så ble hun glad i å lese,så fort hun hadde lært seg og lese så har hun vært igjennom noen bøker.og er ganske tykke de bøkene hun leser nå.

Og på skolen så har de sånn leseslott at alle i klassen skal lese 5000 minutter,er vel to timer på et ark de får,B er på ark nr 7 så hun har lest litt siden de begynte med det,er noe tredjeklasse gjør over en periode.

Men hun har lest mye siden 1kl,og hun elsket at jeg leste for hun på senga når hun var liten,er glad hun liker og lese,er verre med meg dessverre.

#dustedagboka #lesehest #leseslott

Hår

Snuppa ville bare farge håret litt mere enn bare stripene,så da ble det sånn som på bildet her.hun ble veldig fornøyd.

I dag var E og B hos foreldrene til E og spiste middag der,men jeg orket ikke så hadde huset for meg selv noen timer.Det var deilig det,ryddet litt og slappet bare av egentlig.

Men det som var litt dumt med den fargen til B bar at hele genseren bak ble svak lyseblå,så den farget av på genseren og i ansiktet når hun var ute og lekte.

Er så sånn man sprayer på bare og er kjøpt hos frisøren så rart det farget av,har hatt sånne før,men kan Ikke huske de farget av,og de kjøpte vi et annet sted enn frisøren.

Vi får finne ut av det senere og holde oss til og stripe det med den sprayen:)men det er jo tøft da,hun har hatt mange forskjellige farger og gjort sånn før å.

Er det en selvfølge

Tidligere føre jeg ble gravid med nr 2,så fikk jeg veldig mye spørsmål om når vi skulle ha nr to.De første gangene var greit da hadde de fleste spurt en gang.

Men det slitsomme var at folk skulle spørre vær gang de møtte meg,men møtteikke alle som spurte like ofte,men det holder med og spørre en gang mener nå jeg.

Og er det en selvfølge at man skal ha flere enn ett barn,er mange grunner til at folk venter lenge med neste man eller bare velger og få en.

Kan være at de ikke kan få flere eller grunnet økonomi eller at det bare ikke passer.mye som spiller inn men det tenker ikke folk på,og hvis man skal spørre si det på en forsiktig måte vært fall,kan være veldig sårt for noen.

Hos oss var det mange grunner,og at samboeren syntes det holdt med en foreløpig,og det måtte jeg respektere at han syntes det.

For meg var det veldig sårt når folk spurte,for måten de sa det på,og jeg verket veldig etter flere barn og syntes dette var vanskelig og svare på når folk spurte,følte nesten jeg måtte unnskylde meg,sa at samboeren ville vente bare,men virket ikke som det var forståelig.

De sa som regel,er vel på tide nå,blir stort hopp osv.Jeg viste alt det der fra før og trengte ikke høre det hele tiden,men når jeg endelig ble gravid så kom den ja det var jo på tide.men så har man de mere voksne vennene som tenker også:)

De sa som regel de får glede av hverandre når de blir store og det hoppet ikke gjør noe osv,og var deilig og ha de som sa det,for de tenkte litt lengere enn nesetippen og klarte og forstå uten at man sa noe.

Og når jeg ble gravid så var noen av de nesten blanke i øya,for de viste hvor mye dette betydde for meg,og ble veldig glade på mine vegne,det er deilig venner og ha:)

Men når man skal bestille ture og div så er det alltid tilbud 2 voksne og 2barn ikke 1 barn og 1voksen eller en familie på tre eller fem osv.og det hører jeg flere snakke om,at hvis man har tredje barnet blir det skikkelig dyrt og reise og oppover med visse antall barn.

Er litt siden jeg har hørt og sett det,men de kunne kanskje hatt litt for en vær familie,alle familier er i forskjellige antall.kan godt hende det er forandret nå også da.

Men er bare så dumt at de fleste mener at 4 stk er den typiske kjernefamilien.jeg er bare super glad for at jeg har vært så heldig og få nr to,for vi slet jo en del med hun som er i magen nå.

Syntes alle antall i en familie kan være kjernefamilie:) det var litt om Åssen jeg følte og hadde det den gangen.

#familie #nr2 #gravid #kjernefamilie #

hits