Skolen igjen

For en del år til bake,når hun eldste var ca 2 år havnet jeg på skolen igjen.Da gikk jeg et år og tok generell studie kompetanse,men kom aldri videre på høyskolen,for fikk ikke omskolering.

Er egentlig utdannet frisør,men fikk senebetennelse i begge armene etter å jobbet som frisør i mange år.

Har hatt så lyst å utdanne meg igjen etter det,men med barn så var ikke det lett når jeg ikke hadde inntekt ved siden av skolen,var ikke nok med å jobbe helger pluss samboeren sin inntekt,valgte og jobbe i stede.

De fleste jeg kjenner fikk omskolering eller noe annet fra nav for og utdanne seg videre pga av sykdom og andre ting,men jeg fikk ikke noe når jeg ikke kunne jobbe i mitt yrke lengere.

men etter jeg ble syk så mistet jeg lysten på å gå på skole for tanken gjorde meg sliten,og det at hukommelsen ikke var den samme og det er den ikke enda,det hører med sykdommen.

Men hvis forme er bedre til høsten igjen så må jeg enten søke ny jobb eller på skole,for har jo ikke jobb å komme til bake til,den blir lagt ned.

Men er det og finne ut hva en vil gå og jeg må vel søke i mars en gang,og finne det ut innen da og håpe på at formen er bra til da,hvis ikke må jeg bare si fra meg plassen er ikke værre enn det.

Denne gangen må jeg velge riktig,for dette blir siste sjangsen.Vet at jeg ikke skal ha en utdanning som jeg må jobbe helger,kvelder eller netter.

Så nå er det bare og tenke ut hva en vil gå,og krysse fingrene for at jeg finner ut hva jeg vil gå og at formen og hukommelsen blir bra.

#skole #utdanning #sykdom #hukommelse #helger #sykdom #omskolering

Det og ikke bli trudd på

Skrev litt om sykdommen i et tidligere innlegg her om dagen,skal fortsette litt på den,men ikke om sykdommen,men om det og bli trudd ang den sykdommen.

Fra jeg fikk påvist diagnosen me så har det vært rart og uvant for meg også,er rart og si at jeg har me.men det at folk ikke tror deg og sier det bak ryggen din,da blir jeg skuffet.hadde vel aldri reist til Oslo flere ganger i året og betale mange tusen kr til sammen for og late som jeg har sykdom.

Har nok annet og bruke penger på da altså.folk får tro hva de vil,men de er ikke innen for mine vegger og ser der,de ser de bra dagene som regel.

Flere spør om formen og jeg forteller litt,eller så sier jeg bare at den er bra kommer ann på hvem som spør.Noen prøver og fortelle meg at det kan jo være noe annet da,at det kan jo være alderen min eller andre ting da,jeg er 30 ikke 80,ja kan si meg enig i at man blir roligere når man blir eldre,men man blir ikke så sliten/utmattet fordet man blir 30.

Mens de fleste som kjenner trur meg av venner og familie,men man har noen som bare må slenge med leppa.Mens andre spør heller om den sykdommen og leser seg litt opp for og forstå.

For noen er me bare me,de vet ingenting om den,noen mener at var en periode for mange år siden at alle fikk den diagnosen.Det må ikke komme av et virus som kyssesyken for og få det,kan komme av dårlig barndom og andre sånne vonde ting osv.

For den er ikke lett og forstå seg på,er ikke alltid lett og forklare den heller,så da er det greit og lese seg opp og spørre den det gjelder,for folk kan tro man er lat,men late mennesker havner ikke under sykdommen me.

Men heldigvis er det flest av de som trur meg og de som leser seg opp,og prøver og forstå hva den går ut på.Men heldigvis så bryr jeg meg ikke om den drittslengingen,det sier bare mere om de enn meg,og de snakker sikkert dritt om alle.

#me #baksnakking #juging #ikkeblitrodd #sykdom

Sykdommen

Nå er det litt lettere og kunne skrive og si litt om den,når jeg var gravid så var det litt vanskelig og skille mellom hormonene og det som skjedde i kroppen da,og sykdommen.

Jeg har fått påvist me (utmattelsessyndrom),det startet i 2013 med kyssesyken og etter jeg fikk den så kom jeg meg aldri.

Sleit i flere år med dette,fram og til bake til legen,så leste samboeren min om en lege i Oslo som var spesialist på dette og mye annet også selvfølgelig.Så i november 2015 var jeg hos legen og fikk påvist me.

Nå begynner jeg og kjenne symptomene som jeg hadde før graviditeten,men som har nok vært der hele tiden mens jeg var gravid,bare ikke kjent de på samme måte.hørte også at man kunne bli frisk etter en graviditet,for da ble alt skiftet ut i kroppen,men hadde ikke den flaksen.

Følte meg bedre en stund etter jeg hadde født,sånn for ca 1 uke siden hadde jeg gode dager hvor jeg gikk turer nesten vær dag i nesten 2 uker,ble sliten og måtte sove på dagen,men det var ikke så ille og var deilig å ha sånne dager som man følte seg "bra" på,nå er det blitt mere sånn jeg var føre graviditeten,og det er ikke så bra.

Nå våkner jeg kvalm vær morgen,det gjorde jeg også før,føler en er hanglete,uvel,uggen,trøtt,utmattet,sliten,er som influensa symptomer verker i kropp og ledd ,pluss m.m.dette er noe av sånn formen er vær dag nå igjen.

Var hos legen i begynnelsen av september for oppfølging som jeg Har vært noen ganger siden første gang jeg var hos han.Nå må jeg følge de oppgavene han har gitt meg,sånn at jeg skal bli bedre og klare og fungere normalt.

Jeg vil gjerne til bake der jeg var,full av energi og hadde alltid flere baller i lufta og satt så si aldri på rompa og litt stressa,trenger kanskje ikke den stressa delen.men legen vil ikke jeg skal helt til bake der jeg var for da går jeg på en smell med en gang,så når jeg begynner og fungere så kommer jeg aldri ditt jeg var.

Så krysse alt jeg har på at jeg klarer og jobbe meg opp til og bli bra igjen og funger normalt i jobb,værdagen og med ungene.

#me #utmattelsesyndrom #sykdom #energi #kyssesyken #gravid #fungere

Oppsigelse

Ja da kan jeg vel skrive om det siden jeg fikk oppsigelsen på onsdag da vi hadde møte på jobben,dette var jeg vist om en stund.

Men fikk vite det når jeg leverte full sykemelding pga bekkenet i mars at det kunne hende sjefen skulle legge ned butikken,men han har tre så er bare den ene som skal legges ned.

Men det ble ikke bestemt med en gang,så i sommer ble avgjørelsen tatt,at den ble lagt ned.Så fra slutten av oktober så er det ikke mere jobb på de som er der nå da,og ikke noe og komme til bake til.er kjipt og vite at en ikke kommer til bake til jobben igjen.

Er den jeg jobber i som gikk dårligst,og det er kjempe synd,jeg er jo i permisjon så får jo ikke søkt på jobber enda,de andre på jobben holder på og søke rundt.

Nå har det jo åpnet flere ting i Porsgrunn og Skien,som de andre kan søke på men er jo mange som søker,så er ikke lett og komme seg ut i jobb eller få en jobb.De andre på jobben har kortere tid på og søke enn meg også.

Den jobben her og forige jobb fikk jeg mellom kjentfolk,for er en del jobber som går sånn.er jo utdannet frisør,men kan ikke jobbe som det,er fem år siden ca jeg jobbet som frisør.

Er ikke bare for meg og søke jobb pga sykdommen og jeg var sykemeldt 50% ,vil ikke begynne i en ny jobb for så og bli sykemeld,sånn er ikke jeg.og jeg kan være bedre om et år eller samme som nå.så må bare vente og se.

Kunne også tenkt meg på skole igjen,men vet ikke helt hva jeg ville gått.Men må vente og se åssen formen er til neste år ang jobb eller skole.

#skole #jobb #oppsigelse #søkejobb

Bypakka

Ja da var bommbrikka bestilt,og bommene kan bare komme,er vell ingen som er så veldig fornøyd med de vel,men det skal jo betale bypakka her i Porsgrunn og Skien.

Skal ha folk til å bruke kollektiv i stede for og kjøre,men for å si det sånn så tar ikke jeg buss,være avhengig av rutetider og bytte buss osv,det passer ikke for meg.Jeg må ha bil hvis jeg må jobbe lengere unna enn ti min.

Jeg er avhengig av den bilen,vært fall med unger og handling osv.hadde jeg ikke hatt lappen så hadde det vært noe annet.vet at det er viktig og tenke på miljøet og framtiden,me da må alle land med ikke bare Norge.

Så man får ikke gjort noe med de bommene gitt er bare og smile og betale i noen år fram i tid,men sparer på å ha brikken enn å ikke ha den.

Da betaler man for en bom i timen hvis man skal mellom flere bommer fram og til bake,i stede for og betale for alle du må i mellom begge veier,får regning på det i posten i måneden.

#bypakka #skien #porsgrunn #bom #bombrikke

Helsestasjonen

I dag har dagen vært litt hektisk,hadde litt planer fra før og kom noen ting til på planen som ikke var planlagt.Først så var det på helsestasjonen,og der veide vi hun lille frøkna,og hadde time hos helsesøster.

Så måtte samboeren til legen,han brant seg på kokende vann i går,og det hadde blitt ille i dag,så han fikk time i dag når han ringte,så hjem og vente på reparatør til oppvaskmaskinen,måtte bort til mamma og hjelpe hun med en del ting.

Og se på lokalet som jeg hadde bestilt feil,er flere lokaler på samme sted der vi skal ha dåpen.

Sist vi var på helsestasjonen så kom vi fram til at vi måtte bytte ut vanlig nan med nan h.a 1 for den er mot hyperallergen,hvis jeg husker riktig,hun har litt luft i magen og bakser en del,men ikke noe kolikk heldigvis.

Vanlig nan koster ca 100kr og nan h.a må man kjøpe på apoteket,for blir spesial vare her,den er dobbel så dyr,men i Sverige får man kjøpt den i mat butikken for der er den ikke spesialvare.

Men nå må vi prøve en annen som er uten melkeproteiner,som vist var enda dyrere,den kan man få på blå resept,hvis det er påvist melkeprotein allergi,men det vokser de av seg rundt ca 1år.Så er ikke samme som melkeallergi (laktose).

Men samme hva det koster,alt for barna,Så har bestil time til legen og skal få undersøkt ang,melkeprotein allergi.

Og i tillegg så ligger hun veldig bakover med hode,så hun ligger i bananform/c form,helsesøsteren la hun på gulvet og så det hun også,så hun henviste oss til fysioterapeut.og hun løfter hodet langt opp når hun ligger på magen også,det skal de vist ikke gjøre.

Så nå er det bare og vente og se hva som blir sagt og gjort når vi har vært hos fysio og lege.

#lege #fysio #helsesøster #bananform #melkeproteinallergi #spesalvare #nan #nanha #morsmelkerstatning

Elsker klær,men......

Å vaske klær,henge opp Og brette tøy er en dritt kjedelig jobb,men det må gjøres.man kommer skjelden til bunns i klesvasken,og når man trur man har kommet i bunn,så senere på kvelden så er det tøy der med en gang.så det er en evighets jobb trur jeg.

Jeg er ganske slavisk nøye på å følge gradene som står på klærne,mørk og lyst vær for seg,og gradene vær for seg.

Men allikevel så krymper en del av klærne,og det står på noen ting at det kan krympe 5%ca men en del krymper mere en det.

Har kjøpt større klær i mange år for å ha noe å gå på etter vask,eller så blir det akkurat passe,eller for smått og det er på B sitt og mitt tøy også.

Så selv om det står 40 eller 30 og ikke står at det kryper,så gjør en del tøy det,kommer sikkert ann på stoffet og merke også selvfølgelig.Jeg elsker klær og mote,men noen ganger bare hater jeg det også.

#krymper #40grader #klesvask

Alle bestod

I dag når B kom hjem fra skolen så var hun fornøyd,hun hadde hatt en fin dag på skolen.Hadde vært litt rart og uvant at jeg var der i skole tiden.

Men samtidig litt stas også,men alle i klassen bestod sykkelprøven det var gøy for alle.Jeg har hørt at de stryker ingen og det er bra,er ikke gøy å være den som stryker.

Er jo heller ikke alle som sykler,kan sykle eller har sykkel,og det har de forståelse for heldigvis.

Når jeg tok Sykkelknappen så var det rød,gul eller grønn pin,rød var dårligst,gul var middels og grønn best.Var ikke gøy for de som fikk dårlig farge.

Heldigvis har de forandret på det,Og godt er det.Nå får de sykkelkort,diplom og medalje.

#diplom #medalje #sykkelkort #bestå

Alle bestod

I dag når B kom hjem fra skolen så var hun fornøyd,hun hadde hatt en fin dag på skolen.Hadde vært litt rart og uvant at jeg var der i skole tiden.

Men samtidig litt stas også,men alle i klassen bestod sykkelprøven det var gøy for alle.Jeg har hørt at de stryker ingen og det er bra,er ikke gøy å være den som stryker.

Er jo heller ikke alle som sykler,kan sykle eller har sykkel,og det har de forståelse for heldigvis.

Når jeg tok Sykkelknappen så var det rød,gul eller grønn pin,rød var dårligst,gul var middels og grønn best.Var ikke gøy for de som fikk dårlig farge.

Heldigvis har de forandret på det,Og godt er det.Nå får de sykkelkort,diplom og medalje.

#diplom #medalje #sykkelkort #bestå

Skolen

I dag skulle klassen til B ha den praktiske sykkel prøven,på mandag så hadde de den teoretiske delen.

Så i dag skulle jeg ned og hjelpe til og stå på en post,for de har ikke mange nok fra de som har med den sykkelprøven og gjøre,og de deler opp klassen i to.

Så lærerene må være med andre delen av klassen,så siden jeg og E er hjemme så kunne vi hjelpe til,for da var E hjemme med lille frøkna.

De holdt på og øve på fotballbanen når jeg kom på morgenen,så stod og fulgte med at de gjorde litt riktig der.

Når prøven begynte så stod jeg ved et gangfelt og passet på at de kikket høyre,venstre og høyre,og alle gjorde det riktig på min post og tror de gjorde det bra på de andre også.

B var på gruppa som jeg hjalp til på,og det syntes hun var stas og gøy at jeg ble med på noe sånt på skolen.Trodde hun ville være flau jeg,men det var hun ikke.korslig at hun syntes noe om det at jeg var der.

Så i 4 klasse tar de sykkelprøven og kan sykle til skolen,noen sykler føre,men skolene vil helst ikke at de gjør det,tror noe av det har med at de har ikke side syn føre 4klasse.Begynner smått og få det i 3klasse.

#sykkelknappen #sykkelprøven #sykkel #4klasse #sidesyn

Enebarn

Plutselig så ser jeg hvor stor egentlig B er,og det er spesielt etter hun lille kom, føre vi fikk hun så hadde jeg mere tid og også mere tid til og tenke.

Så før syntes jeg det var vanskelig å gi slipp på B når hun var ute og hva hun fikk lov til og ikke,men ble litt sånn at fikk en venninne lov til noe eller ikke lov til noe,så ble det til at man gjorde noe det samme som venninnen fikk lov til,så lenge venninnen ikke hadde det veldig fritt da.

Og merket at noen andre foreldre gjorde det samme innimellom,men når hun da var ute og lekte da hadde jeg tid til og tenke og lure på om alt gikk greit,om de var snille med hverandre at de gjorde som de fikk beskjed om osv.

Og tok hun ikke tlf så ble en litt bekymra,selv om en ryddet,så på tv eller slappet av så hadde jeg hun i tankene hele tiden.Sånn er det vel og bare ha en,vanskelig for og slippe taket og har mere tid enn andre med flere barn.

Så etter hun lille kom så merker jeg at hun er eldre enn jeg har villet sett selv,har man en så vil man vel at hun ikke skal bli stor så fort og være liten.Men nå som B begynte i 4kl så har hun vært på farten hele tiden siden skolen begynte

Enten så er Hun er med noen hjem etter skolen eller noen er med hun hjem,det var sånn før og men følte ikke det var så mye og da kjørte vi de til hverandre hvis det var litt lengere unna,nå sykler de til hverandre de som bor litt lengere unna.

Og ikke vil hun være med overalt heller,hun vil gjerne være hjemme hvis vi skal på butikken eller andre litt korte steder,hun har vært hjemme alene i 1kl da begynte vi smått.

Men nå som hun lille er her så har jeg litt mere å tenke på og gjøre så blir ikke så mye tenking,men er bekymra men mere i underbevisstheten og litt mindre bevist,før var det bare bevist.

Men tenker ikke noe mindre på hun altså:)hun har nok også vokst på det og bli storesøster å,for det har hun ventet mange år på.blir jo til at de får lov til mere jo større de bli også,men kan hende det blir lettere for meg og slippe hun nå som jeg ser hvor liten hun ene er og stor hvor stor B egentlig er.

Så er mere bevist på det nå,også på andre ting enn bare det og slippe litt taket på hun.Men har ikke behandlet hun som en baby altså,bare så det er sagt.

Nå har de tatt Sykkelknappen også så hun vil bare sykle til og fra skolen,var uvant i starten er så vant til og kjøre hun,hun har gått tidligere men hun har ikke villet gå hele tiden og jeg har villet kjøre henne også.

#enebarn #plutseligstor

En av mine negative sider

Jepp alle har vi negative sider,men er vel ikke alle en vet om eller som blir kommentert.Men noen av de negative sidene går det ann å bli bemerket på.

Min samboer sier ifra på noen ting,og denne tingen skjønner jeg.Jeg banner litt for mye og jeg merker det ikke selv har alltid vært sånn. Det ligger liksom i meg bare,vet ikke hvorfor.

Men det skal sies at når B var lita så var jeg super nøye med å ikke banne,da sa jeg i fra hvis andre glemte seg i ny og ne.

Og når jeg er i jobb så er jeg også nøye og passer på og da blir det ikke noe banning hjemme heller.Så jeg har ikke god av og være i permisjon egentlig.

Min samboer kaller meg en bryggesjauer,og at jeg kunne jobbet med krabbefiskerne noen ganger,he he.Men glepper det når B hører så sier hun i fra at jeg bannet i en setning.

Og jeg sier som regel nei det gjorde jeg ikke vel,men får bekreftelse fra begge to at jeg gjør det.Så har sagt til B at vi skal ha banne glass,og putte på en femmer eller tier vær gang.

Så har blitt skjerpings allerede.Men blir det uansett pga hun lille frøkna her blir større hun å.Er mest hjemme jeg gjør det,skjerper meg ute men kan glippe til der å.Men er som regel når jeg slår meg ikke får til noe,sånne ting osv.

Men har skjerpet meg lenge nå,så det er ikke mye nå da.

#banneglass #negativtingommeg

Sommer i september og en deilig dag

En liten oppsummering av dagen bare,Denne uka har det vært knall vær her,så har gått turer hele uka,har vært veldig varmt,har vel vært oppi 20 grader.

Så vi har fått utnyttet været veldig da,og i dag har vi vært ute i to timer tenker jeg.Og tok en tur innom fotobutikken og bestilte dåpskort.

Og frøkna har koset seg og sovet hele veien i vogna,og B ble med en venninne hjem etter skolen og skal sove hos venninnen i natt.

Må si det er vanskelig å kle seg om dagen,har jo akkurat vært forkjøla alle mann,vil jo ikke bli det en gang til.

#Sol #sommer #september #høst

Det og gå ned i vekt (prøver igjen)

Ja da måtte jeg skrive innlegget på nytt så da ble det ikke helt det samme,men noe i samme duren.Det hang seg litt opp i stad så ble mye greier.

Ja det og gå ned i vekt er ikke bare bare,er ikke vant til det og måtte tenke på det,men denne gangen tenker jeg mere på det enn sist,i fjor så strammet bunaden litt og det har den ikke gjort før,så da vet jeg den ikke passer nå,så også en av grunnene til jeg tenker på at jeg må ned i vekt til oktober.

Tør ikke ta sjangsen på at det går av seg selv denne gangen,kjip å stå der uten plagg på dåpsdagen.

tenkte ikke da at jeg skulle inn i bunaden igjen til dåpen med B hun eldste den gangen,eller de klærne jeg hadde fra før.er ikke nødvendig og kjøpe mye nytt når en skal ned i vekt til der en var uansett,denne gangen.

Er bedre og kjøpe når en er tilbake der en var.Har aldr vært på slanker'n før,har aldri hatt behov for det heller,så har hatt flaks sånn,men flaksen kan snu å da,men hadde nok hatt behov for kondisjonstrening da.

Så har gått alle dagene denne uken,tatt det i rolig tempo da,mandag og tirsdag gikk jeg med samboeren,onsdag gikk jeg til byen alene med vogna da.

Så må prøve og gå litt vær dag,og spise normal litt sunn middag,og brød og ikke drekke brus i uka men holde det til helga,men er ikke alltid like lett.

Men er ikke så hissig på godteri,men er litt glad i brus,junk food og potetgull så det må holdes til helgene,men jeg er jo helt grønn når det kommer til trening og kosthold å da,karbohydrater osv.

#trening #kosthold #vekt #sunn #vekt #dåp

Klarte og slette et innlegg

Er det mulig og klare og slette et innlegg som jeg skrev i dag,å så kjedelig går vell ikke Ann og finne det noe sted som det legger seg føre det blir slettet helt.

Off nå ble jeg irritert altså.husker jo ikke hva jeg har skrevet heller

Trening

I dag tok jeg en gå tur til byen og møtte en venninne som venter barn nå i slutten av september,vi møttes på kafé og skravlet i flere timer,Er deilig å gå når en først kommer i gang.

Så Nå har jeg bestemt meg for å prøve og komme i form,men det er ikke alltid like lett å trene når man ikke liker det og har aldri hatt behov for og trene.Kanskje kondisjon hadde jeg vel hatt behov for.

Så de dagene som har vært denne uken har jeg gått tur,mandag og tirsdag gikk jeg med samboeren,tirsdag så gikk vi litt lenger enn jeg burde ha gjort.

Jeg må passe litt på pga utmattelsen,hvis jeg kjører for hardt på og blir sliten så har jeg ødelagt resten av dagen og dagen etter.

Og blir utmattet og sliten osv,men jeg legger meg for og sove litt senere på dagen nå jeg kjenner at jeg må legge meg nedpå når jeg har blitt helt gåen men er ikke alltid jeg kan det og blir da en evig runddans uansett.

Men i dag så gikk jeg over til bue og det var en liten gå tur tar ikke lang tid,men fikk igjen når jeg kom hjem,men er ikke lett å skille alt nå Heller pga har jo en på 7 uker så er jo oppe om natten.

Har lyst og prøve pilates eller yoga,det burde være passe trening for meg,men er ikke sikker på forskjellen på yoga og pilates,men det hadde de på Stamina.Tenkte og melde meg inn der føre jul og begynne smått.

Har noen kilo og gå ned etter graviditeten,ingen av klærne mine fra føre graviditeten passer ikke enda heller,har kjøpt noe klær,men gidder ikke kjøpe for mye heller når jeg ikke får brukt det når jeg har gått ned i vekt til der jeg var.Vil heller handle litt da,og få brukt det tøyet jeg har fra før og.

Så skal prøve og gå en tur vær dag.

#trening #trene #utmattelse #me #gåtur #kafe #yoga #pilates

Sykkelknappen

Ja nå er B kommet godt inn i skolen for høsten og ukeplanen har begynt og fylle seg mere opp enn første uka,de har vært heldige og hatt fint vær ved skolestart da.

Ser også at de har mere lekser enn i fjor også,men sånn er det jo større klasse man kommer i,men hun har ikke klaget.

Hun har begynt på leksehjelp noe vi ikke har villet ha hun på,for er en lærer på over 20 barn så de klarer ikke hjelpe alle.Så da har vi villet at hun skulle gjøre de med oss.

Men hun er veldig flink på skolen og tar det ganske lett fra første klasse,så hun sitter som regel med leksene selv,og vi trenger bare og se over.Så er ikke noe problem at hun er på leksehjelp.

Men i år er hun på leksehjelp,de fleste i klassen er der,og da slipper hun det når hun kommer hjem,vi bare ser over da.Og hun syntes det er gøy å være der.

De begynte også med sykkelprøven andre uka på skolen,og det syntes hun var gøy da har de litt teori og sykling og de skjekket at alt var på syklen som skulle være der av reflekser,lys ringeklokke osv.

DF har holdt på med Sykkelknappen en dag i uka,og det skal de gjøre i 4 uker,så er en eller to ganger igjen så er de ferdige.Men de kan sykle til skolen forde da.

Så nå sykler hun til skolen de fleste dagene,litt uvant når en er vant til å kjøre hun i tre år,og skolen er bare 3-5 min unna med og sykle eller kjøre.

#leksehjelp #sykkelknappen #høst #skole

Oppdrag Dorry

I dag vært en rolig søndag,men har hatt fint vær da har ikke akkurat vært ute i det fine været.E har vært oppe hos foreldrene og hjulpet til med å stable ved og da var B med også.

Så da kunne hun leke med søskenbarna der mens E stablet ved,de hadde sovet hos Mimmi og besse.Jeg og D var hjemme og slappet av.

Senere reiste vi på kino med et par jenter fra klassen til B,og oss foreldrene da det var korselig og filmen var bra.

Så helga har vært fin og vi har fått kost oss.

#kino #oppdragdorry #søndag #helg

Morsmelk i nesa

Ja nå har det vært forkjølelse på alle sammen her utenom samboeren han har sluppet unna,først var det B så meg og nå hun minste.

Er værst når hun minste på 6 uker er forkjøla.Er jo typisk og få det nå som høsten kommer,så er ikke til å unngå.Har vært sår hals,tett og rennende nese,vi har vært litt slått ut også denne gangen,ser hun lille er ganske slått ut å.

Men B er ferdig med forkjølesen,jeg er nesten ferdig men lille begynte i går,og blitt værre i natt da.Så i går måtte jeg få ut litt morsmelk og dryppe i nesen på hun.

Det skal være bra og løse opp i nesa,på tett og surklete nese,man kan bruke saltvann eller morsmelk,har heldigvis noe melk igjen den forsvinner ikke med en gang man kutter ut og amme.

Så da har vi dryppet morsmelk i nesa på hun i går og i dag,har merket at det hjelper også,det letter opp.Og man skal dryppe i nesa ca 4 ganger i løpet av dagen.

#morsmelkinesa #forkjøla #6uker #høst

Herøya dagen

I dag tok vi en tur til herøya der pleier de å ha en dag som er for de som bor der,men det pleier Og komme noen andre som ikke bor der sånn som meg.

Man må ikke bo der for og være der,de som vil og vet om det kommer.De hadde forskjellige ting der de hoppeslott og div leker for barn,boder og stand.Oh støter på en del kjent folk der,så blir stående og prate litt og tiden går fort,og ungene løper rundt på egenhånd.

Så ble med søsteren min og hennes minste,Begge mine var med for samboeren min var hjemme og ordnet med plenklipping og div utvendig og innvendig i huset.

Så ble tre timer der i dag det var så lenge det varte også,og det var deilig og varmt,nesten for varmt men man må passe seg nå,har blitt forkjølet allerede.

Hun minste skulle jo ha mat der borte i dag,og jeg hadde glemt og ta med nan.Husket alt annet men ikke nan pulveret,litt ør om dagen men heldigvis har jeg litt melk igjen i brystene så fikk ammet hun litt,har sluttet og amme på natten også,for hun får ikke nok ut av det jeg har,blir mere mett på flaska.

Så det gikk greit,for hun skal gjerne ha mat på akkurat der og da hun er på prikken mellom 3 eller 4 time,men i dag så var hun ikke så sulten så ammet litt og var fornøyd,så hadde litt flaks i dag.

Så etter det reiste vi hjem og slappet av og spiste god mat.

#lørdag

Hos legen i oslo

I går så var jeg i Oslo hos legen igjen,er der inne alt fra 3 til 6 måneder i mellom vær gang så er ikke super ofte.Er glad for det ikke er for ofte er kjedelig vei og kjøre,men tar ca to timer bare,men tar det som en tur.

Vi tok med lille frøkna,mens store frøkna var på skolen og ble med en venninne hjem etter skolen.Men hadde Mimmi i back up hvis det var noe.

Han jeg er hos er spesialist på flere områder enn det jeg er der for,men en av tingene er utmattelsessyndrom(ME),som jeg er der for.

Nå som jeg har vært gravid og har hatt hormoner og er jo det litt enda så er og har ikke vært så lett å skille på hva som har vært hva,men begynner og klare og skille noe nå,er jo litt ammetåke og hormoner enda.

Men denne gangen var jeg der for oppfølging selvfølgelig,og for og legge en plan og for å bli bra,men 100%bra bli jeg ikke,men jeg vil og skal bli bra igjen.

Så da må man snu om hodet litt og det er ikke lett,må jobbe virkelig med meg selv,en av tingene er og stoppe føre man blir sliten når man gjør noe,den er ikke enkel,når man er vant til og bare kjøre på,det skjønner de fleste som har mange baller i lufta og bare kjører på hele tiden med alt.

Så må bare lære meg og følge de oppgavene jeg får,for de blir viktige oppgaver i værdagen.

#ME #spesalist #lege #oslo #frisk #utmattelsesyndrom

6 ukers kontroll

I dag har vi vært på seksukers kontroll med frøkna,og der var alt bare bra,vekta var bra og i dag målte de lengden hun var ca 56,5cm lang alt.De måler ikke babyene føre seks uker pga hoftene.

De seks ukene har gått utrolig fort,den første tiden går så fort,så er viktig og nyte tiden,men er ikke bestandig alle kan nyte den,noen får jo kollik og da er det ikke lett for mor å nyte.

Har vært heldige vi og ikke fått kollik,men hun har litt luftsmerter men ikke kjempe ille.

hun fikk også vaksine i dag,det var no nytt de hadde som sikkert har vært i noen år nå,men de hadde ikke den vaksinen i drikke form når hun største fikk.men det er noe de har forandre på siden den gang.

Og det syntes babyene smakte godt,så jo at hun likte smaken,så deilig og slippe og se de stikke hun,men det kommer seinere hvor de må stikke hun da.

#Vaksine #6ukerskontroll

hits